Intervencions assistides amb gossos (IAG)

Què són les Intervencions Assistides amb Gossos?

La intervenció assistida amb gossos (IAG) és un programa destinat a millorar la qualitat de vida de infants i adults a través del vincle que es crea quan s’interacciona amb aquests animals.  És clara l’atenció i el interès que generen els gossos des de la visió humana; aquests no emeten judicis de valor; el contacte reiterat amb ells redueix el ritme cardíac i facilita la calma, el gos de suport o gos de teràpia es converteix en l’eix de la intervenció i permet el procés terapèutic, social, educatiu o lúdic aconseguint resultats ben aviat.

Què és treballa?

Les activitats que es porten a terme estan preparades i adaptades a quatre grans àrees: cognitiva, social, emocional i/o educativa. L’equip de treball generador d’aquest tipus d’intervenció, procura pel benestar tant de  l’animal com de la persona que hi participa, així com l’obtenció dels objectius que es proposen.

Forma part del programa que més se t’ajusta!

Poden desenvolupar-se diferents programes segons l’objectiu de treball i el professional formador:

  • Activitats Assistides amb Gossos (AAG): activitats puntuals dirigides a tot tipus de col·lectiu amb l’objectiu de permetre viure una experiència enriquidora, agradable i diferent.
  • Teràpia Assistida amb Gossos (TAG): un treball específic emocional i cognitiu a nivell terapéutic per mitjà de l’interès que genera la presència del gos.
  • Educació Assistida amb Gossos (EAG): aprendre  mentre t’emociones jugant amb els gossos.
  • Lectura Assistida amb Gossos (LAG): millorar les habilitats lectores per mitjà d’un programa concret.

INFORMA’T SENSE CAP COMPROMÍS!

Comentaris tancats